Ste vedeli, da za izbiro najboljšega trenutka za pobiranje pridelkov, včasih nista dovolj samo vonj in okus, ampak je treba pridelku tudi prisluhniti. Takrat postane bitka s časom za ohranitev okusa in arome.
Če se strok lepo prelomi na polovico, je zrel.
Potrkajte po buči. Če zveni votlo, je zrela.
Ko listi odpadejo z rastline, je zrela.
Stresite grm paradižnika. Če paradižnik odpade, je zrel.
S prsti potrkajte po tamarindu. Če je zvok votel, je zrel.
Zveža zelišča je najbolje obirati zvečer ali ponoči, ko je hladno in zelišča niso ovenela. Delamo hitro, da jih posušimo v najkrajšem možnem času in tako ohranimo njihovo aromo.
Listi korenja in čebule po pobiranju pridelkov ostanejo na polju. Tam jih preorjemo in tako zagotavljamo naravno kompostiranje.
Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb zgoraj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon. Kliknite gumb spodaj in dodajte na domači zaslon.